Πρ.Παυλόπουλος: Είναι αναγκαία η επαναπροσέγγιση ΕΕ – Ρωσίας

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει ελευθερία οικονομικών κινήσεων έναντι της Ρωσίας», προειδοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος που θα βρεθεί στη Μόσχα αύριο (14/01) και μεθαύριο, μιλώντας σε συνεργάτες του.olo-to-paraskinio-tis-epilogis-paulopoulou.w_hr

Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα επισκεφθεί τη Μόσχα ύστερα από πρόσκληση της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης η οποία θα τον αναγορεύσει ως επίτιμο διδάκτορά της.

Κατά την παραμονή του στη ρωσική πρωτεύουσα θα συναντηθεί στις 15 Ιανουαρίου με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν.

Όπως αποκάλυψε η Realnews την Κυριακή, ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας σε συνεργάτες του εν όψει της επίσκεψής του στη Ρωσία, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η επαναπροσέγγιση ΕΕ και Ρωσίας και η σταδιακή κατάργηση των κυρώσεων -φυσικά μεσ’ από την κατανόηση και από την πλευρά της Ρωσίας των δικών της υποχρεώσεων και ευθυνών- είναι αναγκαία και κρίσιμη. Και όχι μόνο για λόγους οικονομικούς. Για την Ελλάδα η επαναπροσέγγιση αυτή είναι τόσο περισσότερο αναγκαία, όσο η ελληνική οικονομία πληρώνει βαρύ τίμημα από τις κυρώσεις, πολύ μεγαλύτερο από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Και ως το τέλος των κυρώσεων πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει ελευθερία οικονομικών κινήσεων, έναντι της Ρωσίας, ανάλογη μ’ εκείνη που διαθέτουν σήμερα π.χ. η Γερμανία και η Κύπρος».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα