Πρ.Παυλόπουλος: Έφτασε η ώρα της Ευρώπης να αποδείξει ότι έχει πολιτική στο θέμα του πρόσφυγα πολέμου

 

ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐôÄ ÐÑÏÊÏÐÇ ÐÁÕËÏÐÏÕËÏÕ ÌÅ ÔÏÍ ÕÐ. ÅÓÙÔÅÑÉÊÙÍ ÉÙÁÍÍÇ ÌÏÕÆÁËÁ (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

«Η Ευρώπη επιτέλους γυρίζει στις ρίζες της. Αντιλαμβάνεται ότι αποστολή της δεν είναι μόνο η οικονομική και νομισματική πολιτική. Η βασική της πολιτική είναι ο άνθρωπος, δηλαδή ξαναγυρνά στις ελληνικές της ρίζες αυτό που ο Πυθαγόρας και ο Πλάτωνας έλεγε: “Πάντων χρημάτων μέτρον εστίν ο άνθρωπος”», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ιωάννη Μουζάλα.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι έχει φτάσει η ώρα της Ευρώπης να αποδείξει ότι έχει πολιτική στο θέμα του πρόσφυγα πολέμου. Όπως ανέφερε, η εποχή μας ανέδειξε το μεγάλο ζήτημα του πρόσφυγα πολέμου και η σύγκλιση Σύνοδος Κορυφής, θα βοηθήσει την Ευρώπη να αποκτήσει πολιτική ακριβώς πάνω σε αυτό το μείζον ζήτημα, καθώς μέχρι σήμερα η Ευρώπη γνώριζε τους παράνομους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο, οι οποίοι όμως ζητούσαν πολιτικό άσυλο.

Ωστόσο, παρατήρησε ότι απαιτείται ταυτόχρονα και εξωτερική πολιτική από την Ευρώπη, δηλαδή πολιτική που είναι εναντίον του πολέμου και υπέρ της ειρήνης.

Αναφερόμενος στον ρόλο της χώρας μας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως «η Ελλάδα απέδειξε ότι δικαιούται τη θέση της στην Ευρώπη, και ανήκει σε άλλες χώρες της Ευρώπης να αποδείξουν πλέον εάν πραγματικά εννοούν την Ευρώπη και την παραμονή τους στην Ευρώπη, αλλά με βάση τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης».

Από την πλευρά του, ο κ.Μουζάλας τόνισε ότι «παρά το γεγονός ότι δεν πέρασαν ακόμη στην Ευρώπη οι θέσεις Γιούνκερ, πετύχαμε μια σημαντική νίκη, αντιστρέψαμε το κλίμα. Δείξαμε ότι η μικρή μας χώρα, με τους δικούς της πόρους, κάνει αυτά τα οποία είναι υποχρεωμένη απέναντι στην Ευρώπη να κάνει και που η ίδια τα θέλει, την ταυτοποίηση, τα hot spots” και τόνισε ότι πλέον «είναι η σειρά της Ευρώπης να ανταποκριθεί με αλληλεγγύη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα