Πρ.Παυλόπουλος:Η δημοκρατία και η ελευθερία είναι οι βασικοί πυλώνες της ελληνικής εθνικής συνείδησης

Μήνυμα ενότητας αλλά και πεποιθήσεις πως ο ελληνικός λαός μπορεί να ξεπεράσει την κρίση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως η επέτειος του «ΌΧΙ» αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους Έλληνες και θυμίζει ότι η δημοκρατία και η ελευθερία είναι οι βασικοί πυλώνες της ελληνικής εθνικής συνείδησης.

Επισήμανε ακόμα πως η παιδεία και το θάρρος είναι οι δυο αρετές με τις οποίες η χώρα μας μπορεί να πετύχει τους εθνικούς στόχους, υπερασπιζόμενη τον άνθρωπο το κράτος και την κοινωνική δικαιοσύνη.

«Το ‘ΌΧΙ’ είναι σύμβολο της ενότητας και της αποφασιστικότητας των Ελλήνων. Ενωμένοι, δυνατοί, και περήφανοι να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία», δήλωσε λίγη ώρα νωρίτερα από το πιλοτήριο του μαχητικού F-16 – που έκανε ελιγμούς πάνω από την πόλη – ο σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος.

«Τα φτερά σας σκεπάζουν τη χώρα και τον λαό μας, να είστε υπερήφανοι για την αποστολή σας», του απάντησε στον ασύρματο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την ετοιμότητα και τις ικανότητες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων εξήρε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, τονίζοντας πως η χώρα μας είναι «έτοιμη» να αντιμετωπίσει «κάθε απειλή».

Ο κυβερνητικός εταίρος στάθηκε στο γεγονός ότι για πρώτη φορά συμμετείχαν στην παρέλαση ελληνοκύπριοι αγωνιστές από το 1974, ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι το κράτος «δεν απέδωσε τις οφειλόμενες τιμές» και διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα προσφέρει «ό,τι αρμόζει σε αυτούς που έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία της πατρίδας».

Μαθητική παρέλαση με μηνύματα για το προσφυγικό στην Αθήνα

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε και η μεγάλη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα, με τη συμμετοχή  216 σχολείων, στην πλειονότητά τους δημοτικών.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, ανέφερε ότι το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου είναι μήνυμα κατά του φασισμού και του ρατσισμού και των διακρίσεων.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι πρόκειται για μήνυμα κατά του πολέμου και μήνυμα αλληλεγγύης στα θύματα του πολέμου, τόσο επίκαιρο τις μέρες μας που κατά χιλιάδες οι πρόσφυγες χτυπούν την πόρτα της Ευρώπης, χωρίς να βρίσκουν πάντοτε την αναγκαία προθυμία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Δήλωσε δε ότι η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί, γνωρίζει από προσφυγιά και γνωρίζει να ανταποκρίνεται όταν η Ιστορία το απαιτεί.

Τόνισε ότι το σχολείο είναι θεμέλιο της δημοκρατίας, σημειώνοντας θέλουμε να ενισχύσουμε το δημόσιο σχολείο.

Οι παρελάσεις διεξήχθησαν χωρίς κάγκελα και με σημαντική παρουσία πολιτών, στον απόηχο της έντονης ενόχλησης του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, για το γεγονός ότι στη χθεσινή μαθητική παρέλαση στην συμπρωτεύουσα η Αστυνομία είναι τοποθετήσει κιγκλιδώματα.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, ο κ. Τόσκας ζήτησε εξηγήσεις από τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ για την ενέργεια αυτή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα