Πρ.Παυλόπουλος:Είναι ανάγκη να τερματιστούν οι εστίες πολέμου

Την ανάγκη να τερματιστούν οι εστίες πολέμου στη Μέση Ανατολή και να αντιμετωπιστούν οι πρόσφυγες της περιοχής υπό το πρίσμα της προστασίας της ανθρώπινης αξίας, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλοςυποδεχόμενος, σήμερα το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, τα μέλη της Διεθνούς Γραμματείας των προέδρων και των εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.

«Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντικό είναι το μήνυμα της Ορθοδοξίας σήμερα για την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο, όταν υπάρχουν ακόμα και στην πατρίδα μας φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης. Και όταν υπάρχουν εστίες πολέμου, κυρίως στη Μέση Ανατολή, οι οποίες δημιουργούν κύματα προσφύγων, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε…», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι από το 1993 η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας συνεισφέρει τα μέγιστα στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, το οποίο, όπως είπε, στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: Την αρχαία Ελλάδα, μέσα από την ελευθερία και το πνεύμα, τη Ρώμη, μέσα από το κράτος και το δίκαιο, και τον Χριστιανισμό όπως προκύπτει από τα δεδομένα της Ορθοδοξίας, δηλαδή την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών και γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) Γιάννης Αμανατίδης διαβεβαίωσε ότι η οργάνωση προσπαθεί «ώστε να σταματήσουν οι καταστροφικές συνέπειες των πολέμων στην ευρύτερη περιοχή και των διώξεων που υφίστανται πολλοί πληθυσμοί στην περιοχή».

Ο πρόεδρος της ΔΣΟ Σεργκέι Ποπόφ (Sergey Popov) τόνισε ότι τα μέλη της Συνέλευσης ως μέλη των κοινοβουλίων τους, «υπερασπίζονται σθεναρά τα ιδεώδη του χριστιανισμού και τις χριστιανικές αξίες», καθώς και ότι βασικός στόχος είναι να διασφαλιστεί στον κόσμο η σταθερότητα, της οποίας, όπως είπε, η Ορθοδοξία αποτελεί σήμερα τον θεμέλιο λίθο. Ο κ. Ποπόφ εξέφρασε, επίσης, την ευγνωμοσύνη εξ ονόματος της χώρας του, της Ρωσίας, καθώς το επόμενο έτος θα είναι το αφιερωματικό έτος της Ελλάδας στη Ρωσία και της Ρωσίας στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας παραβρίσκονται στην Ελλάδα με αφορμή τη διεθνή διάσκεψη με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», που διοργανώνει στην Αθήνα το υπουργείο Εξωτερικών από τις 18 ως 20 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα