Πρ.Παυλόπουλος:Αποτελούμε αναπόσπαστο και σταθερό μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας και του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης

kukloi-tis-proedrias-oudepote-o-pr-paulopoulos-amfisbitise-to-euroΔεν είμαστε πλέον μόνοι,καθώς αποτελούμε με την ετυμηγορία του λαού μας, αλλά και τη σταθερή βούληση όλων ,σχεδόν, των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας μας, αναπόσπαστο και σταθερό μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας και του σκληρού πυρήνα της, της ευρωζώνης».

Αυτά υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της παρέλασης στο Αργοστόλι, για την συμπλήρωση 152 χρόνων από την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στον εορτασμό της σημερινής επετείου, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος είπε ότι «η ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα υπήρξε το αποτέλεσμα των μακραίωνων ηρωικών αγώνων των Ελλήνων κατοίκων τους, οι οποίοι παρά τους πολλούς ξένους ζυγούς, τούς οποίους διαδοχικώς υπέστησαν, ουδέποτε υπέστειλαν, ούτε στιγμή, την μαχητικότητά τους. Όπως συμπλήρωσε, «αυτή η μαχητικότητα πήγαζε από το άσβεστο πάθος τους για την ελευθερία, την αυτοδιάθεση και την τελική ενσωμάτωση στον εθνικό κορμό»

Ακόμη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «το παράδειγμα των Επτανησίων και κυρίως η αποφασιστικότητά τους και η επιμονή τους, ως προς την επίτευξη αυτού του ιερού σκοπού τους, οφείλει να φωτίζει και το δικό μας δρόμο μέσα σε ένα εξαιρετικώς δύσκολο διεθνές περιβάλλον».

Νωρίτερα, ο Προκόπης Παυλόπουλος μετέβη στο μνημείο των Ριζοσπαστών, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα