Πρώτο το κίνημα Πέντε Αστέρων σε δημοσκόπηση της La Repubblica

57323a3f95448Προβάδισμα του Κινήματος Πέντε Αστέρων σε δημοσκόπηση που αφορά την πρόθεση ψήφου των Ιταλών σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών, αποτυπώνει δημοσκοπική έρευνα την οποία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα La Repubblica.

Πιο συγκεκριμένα, το κίνημα Πέντε Αστέρων εξασφαλίζει ποσοστό 32,3%, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα του Ιταλού πρωθυπουργού ακολουθεί με 30,3%.

Το 78% των ερωτηθέντων απαντά επίσης ότι κίνημα του Μπέπε Γκρίλο είναι η μόνη πολιτική δύναμη της χώρας η οποία ισχυροποιήθηκε με τις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν πριν από δυο εβδομάδες.

Σε ό,τι αφορά πάντα την πρόθεση ψήφου, το γκάλοπ, που πραγματοποίησε η εταιρία Demos για λογαριασμό της La Repubblica, δείχνει ότι η συντηρητική παράταξη αντιμετωπίζει ουσιαστικό πρόβλημα: η Λέγκα του Βορρά βρίσκεται καθηλωμένη στο 11,8% και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο 11,5%.

Παράλληλα το στατιστικό δείγμα ιταλών πολιτών απάντησε ότι σε περίπτωση δεύτερου γύρου θα επέλεγε με ποσοστό 54,7% τα Πέντε Αστέρια και με 45,3% την κεντροαριστερά. Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση Ρέντσι τέλος, εγκρίνει τη δράση της μόνον το 42% των ερωτηθέντων. Πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά των τελευταίων 28 μηνών, δηλαδή από τον Φεβρουάριο του 2014 που ο πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα