Πρόσφυγες μπήκαν στη σήραγγα της Μάγχης

151CCE0A8B2FE2555E0E7656CFF884F1 (1)

Ξανάρχισε  η κυκλοφορία στη σήραγγα της Μάγχης κοντά στο Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, μετά τη διακοπή της κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν περίπου εκατό πρόσφυγες και μετανάστες έσπασαν τον κλοιό της ασφάλειας και εισήλθαν μαζικά μέσα στη σήραγγα, ανακοινώθηκε από συγκλίνουσες πηγές.

Εκπρόσωπος της Eurotunnel δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο”Μπορέσαμε να στείλουμε ένα πρώτο Eurostar στο σημείο αναχώρησης από την Αγγλία στις 08:05 (…) Η υπηρεσία θα ξαναρχίσει να λειτουργεί σταδιακά και ανακοινώνουμε μια αναχώρηση από τη Γαλλία γύρω στις 10:00″ Η κυκλοφορία είχε διακοπεί γύρω στις 00:30 (01:30 ώρα Ελλάδος) όταν “περίπου εκατό πρόσφυγες έσπασαν τον κλοιό της ασφάλειας της σήραγγας και μπήκαν μέσα δια της βίας”, είχε δηλώσει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο επίσης μια εκπρόσωπος της Eurotunnel.

 

Ορισμένοι από τους χιλιάδες πρόσφυγες που προσπαθούν να διεισδύσουν στην σήραγγα της Μάγχης όλες αυτές τις ημέρες καταλήγουν στον θάνατο. Από τις 26 Ιουνίου, 13 πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους στην περιοχή της σήραγγας στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Βρετανία, την οποία βλέπουν σαν Ελ Ντοράντο.

Εξάλλου περίπου 3.500 άνθρωποι διαμένουν υπό αισχρές συνθήκες σε έναν καταυλισμό τον οποίο έχουν χαρακτηρίσει ως “νέα ζούγκλα” στα ανατολικά του Καλαί.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα