Τσίπρας:Η αδυναμία συνεννόησης στην Ε.Ε. στρώνει το έδαφος στην άνοδο της ακροδεξιάς και αποδομεί συνολικά την Ευρώπη

Το κλείσιμο των συνόρων και την άρνηση χωρών για επιμερισμό της ευθύνης όσον αφορά τις προσφυγικές ροές, κατέκρινε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, την Πέμπτη.

«Η αδυναμία συνεννόησης των ευρωπαϊκών χωρών, όχι μόνο αποβαίνει μοιραία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, αλλά στρώνει το έδαφος στην άνοδο της ακροδεξιάς και αποδομεί συνολικά την Ευρώπη» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία.

TOPSHOTS The leader of the leftist Syriza party, Alexis Tsipras, listens to a question during a televised press conference on January 23, 2015 at the Zappion Hall in Athens. Greeks vote on January 25 in a general election for the second time in three years, with radical leftists Syriza leading the polls with a promise to renegotiate the international bailout that has imposed five years of austerity on the country. AFP PHOTO/LOUISA GOULIAMAKI

Όπως τονίζουν πηγές της Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συνεδρίαση της Πολτικής Γραμματείας του κόμματος, χαρακτήρισε τις στάσεις αυτές «καθ’ όλα αντιευρωπαϊκές», υπογραμμίζοντας πως αντιβαίνουν στο αξιακό πλαίσιο και τις ιδρυτικές συνθήκες της ΕΕ.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τους όρους της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τον πλήρη σεβασμό τόσο των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των αρμοδιοτήτων της χώρας, όσο και της συνθήκης της Γενεύης. Επεσήμανε, ακόμα, ότι η Ελλάδα τηρεί πλήρως τα συμφωνηθέντα στο προσφυγικό και το ίδιο περιμένει από τους εταίρους στην ΕΕ, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει ,με όλα τα μέσα, την κατοχύρωση του υποχρεωτικού, αναλογικού διαμερισμού των βαρών και της ευθύνης ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να  σχολίασε και τις βελτιωτικές προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, σημειώνοντας ότι ο συνδυασμός ασφαλιστικού και φορολογικού όχι μόνο δεν επιβαρύνει, αλλά ελαφρύνει τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών, με δεδομένο ότι το 54% των αγροτών δηλώνουν μέχρι 5000 ευρώ το χρόνο και  το 92% μέχρι 10.000 ευρώ.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα