Πρόεδρος της Αργεντινής:«Συντριπτική νίκη της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας»

Η πρόεδρος της Αργεντινής , Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ, χαιρέτησε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και με ανάρτησή της στον facebook εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον ελληνικό λαό.

Argentina's first lady Cristina Fernandez de Kirchner, left and Spain's Prime Minister Jose Luis Rodriguez Zapatero meet at the Moncloa Palace in Madrid, Tuesday July 24, 2007. Cristina Fernandez de Kirchner is bidding for Argentina's presidency, promising to press ahead with the left-leaning reforms of her popular husband Nestor Kirchner. (AP Photo/Paul White)

Το μήνυμα της Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ: «Ελλάδα: Συντριπτική νίκη της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας. Ο ελληνικός λαός είπε ΟΧΙ στους ανέφικτους και ταπεινωτικούς όρους που θέλουν να του επιβάλουν για την αναδιάρθρωση του χρέους της.

Οι Αργεντινοί γνωρίζουμε περί τίνος πρόκειται. Ελπίζουμε η Ευρώπη και οι ηγεσίες της να καταλάβουν το μήνυμα της κάλπης. Δεν μπορείς να απαιτήσεις από κανέναν να υπογράψει τη θανατική του καταδίκη. Ακόμα ακούγονται τα λόγια του προέδρου Κίρσνερ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2003: ‘ οι νεκροί δεν πληρώνουν τα χρέη τους.

Εξ ονόματος του λαού και της κυβέρνησης της Αργεντινής, η αλληλεγγύη μας στην κυβέρνηση και τον γενναίο λαό της Ελλάδας».

Η πρόεδρος της Αργεντινής ανάρτησε και δύο φωτογραφίες, μία από τους πανηγυρισμούς στο Σύνταγμα , αλλά και μία με τον Αλέξη Τσίπρα σε παλαιότερο ταξίδι του στην Αργεντινή, όπου φωτογραφίζεται κρατώντας ένα T-shirt με τα Νησιά Φώκλαντ/Μαλβίνας, τα οποία η Αργεντινή διεκδικεί από τη Βρετανία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα