Προχωράει η αποσυμφόρηση στο λιμάνι του Πειραιά

weweweΤρία πούλμαν αναμένεται να μεταφέρουν σήμερα μετανάστες και πρόσφυγες, από το λιμάνι του Πειραιά, στα κέντρα φιλοξενίας σε Οινόφυτα και Μαλακάσα. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από κάποιους να επιβιβαστούν σε αυτά.

Το λιμενικό σώμα προκειμένου να αποτρέψει την “είσοδο” μεταναστών και προσφύγων στον χώρο του λιμανιού, από άλλες δομές φιλοξενίας που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, βάζει από σήμερα μια σφραγίδα στα έγγραφα όσων διαμένουν στο λιμάνι, καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μετακίνηση ατόμων, από άλλα κέντρα διαμονής, προς το λιμάνι του Πειραιά.

Συνολικά, στον χώρο που βρίσκονται οι δύο επιβατικοί σταθμοί αλλά και η Πέτρινη Αποθήκη, διαμένουν, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, 3.750 άτομα ενώ σήμερα δύο πλοία το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Aριάδνη” και “superfast XII” μετέφεραν από νησιά του Αιγαίου 22 μετανάστες και πρόσφυγες. Συγκεκριμένα, το “Αριάδνη” αποβίβασε 13 άτομα από τη Μυτιλήνη και το superfast XII 6 άτομα από τη Λέρο και 3 από την Κω.

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα