Προφυλακίστηκε ο πρόεδρος του ΔΣ της «Cumhuriyet»

1093342_17250584_3Ο Ακίν Αταλάι, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Cumhuriyet, οδηγήθηκε στη φυλακή όπου κρατούνται ήδη εννέα εκ των συνεργατών του, μεταξύ αυτών ο διευθυντής σύνταξης Μουράτ Σαμπουντσού, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα.

Ο επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet προφυλακίστηκε, όπως απεφάνθη σήμερα δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη, μία ημέρα μετά τη σύλληψή του, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Ο Ακίν Αταλάι, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Cumhuriyet, οδηγήθηκε στη φυλακή όπου κρατούνται ήδη εννέα εκ των συνεργατών του, μεταξύ αυτών ο διευθυντής σύνταξης Μουράτ Σαμπουντσού, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος και οι δημοσιογράφοι της Cumhuriyet, εφημερίδας που ιδρύθηκε το 1924, κατηγορούνται για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες που σχετίζονται με τους Κούρδους αντάρτες του PKK και τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον πρώην ιεροκήρυκα που η Άγκυρα θεωρεί ως τον υποκινητή του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου, διευκρίνισε το Ανατολή.

Οι τουρκικές αρχές είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Αταλάι, ενώ εκείνος βρισκόταν στην Γερμανία. Όταν επέστρεψε την Παρασκευή στην Τουρκία συνελήφθη μόλις αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα