Προφυλακίστηκε ο Δαφέρμος για διακίνηση μαύρου χρήματος και εμπόριο όπλων

dafermos-650-800x547Προφυλακίστηκε μετά την πολύωρη απολογία του, με ομόφωνη γνώμη ακακριτή και εισαγγελέα, ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Δαφέρμος, για διακίνηση μαύρου χρήματος σε υπόθεση που αφορά αγορά εξοπλιστικού προγράμματος στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Οι δύο στενοί συνεργάτες του αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 80.000 ευρώ έκαστος.

Ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος, με επιχειρηματική παρουσία στοn χώρο της εμπορίας όπλων, συνελήφθη την περασμένη Τρίτη και ενώ ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, ο αρμόδιος ανακριτής δεν έκανε δεκτό το αίτημά του και παρείχε τελικά εξηγήσεις απολογούμενος ως αργά το βράδυ. Λίγο νωρίτερα απολογίες είχαν δώσει δύο στενοί του συνεργάτες,που και αυτοί συνελήφθησαν με εντάλματα. Ενας από αυτούς είναι ο γιός του και ο άλλος, στενός συνεργάτης του σε ηλικία περίπου 80 ετών.

Η υπόθεση που οδήγησε σε έκδοση ενταλμάτων σύλληψης αφορά στην αγορά αντιαρματικών τύπου Κορνέτ, στην οποία μεσολάβησε επιχειρηματικά ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος. Νεότερα στοιχεία που προέκυψαν πριν από λίγες ημέρες, ως αποτέλεσμα ικανοποίησης ελληνικών αιτημάτων δικαστικών συνδρομών για άνοιγμα λογαριασμών σε Ελβετία και Αυστρία, έδωσαν νέα ώθηση στην έρευνα και αξιοποιήθηκαν από τον ανακριτή διαφθοράς Νικόλαο Τσιρώνη που χειρίζεται τις έρευνες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Κ. Δαφέρμος και οι συνεργάτες του εμπλέκονται σε διακίνηση μαύρου χρήματος περί τα 3 εκατ. ευρώ για την αγορά των Κορνέτ, για τα οποία σχετικές αποκαλύψεις είχε κάνει πριν από ένα χρόνο ο άλλοτε αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνιος Κάντας. Ο Κάντας που εμπλέκεται και σε άλλα εξοπλιστικά είχε αποκαλύψει ότι για τα Κορνέτ πήρε μίζα 800.000 ευρώ που αντιστοιχεί στο 3% περίπου της συνολικής αξίας της αγοράς.

Μετά τις αποκαλύψεις Κάντα ενώπιον των δικαστικών αρχών κινήθηκαν αιτήματα δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα λογαριασμών εταιρειών του Κωνσταντίνου Δαφέρμου και σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που προέκυψαν, επιβεβαιώθηκαν τα λεγόμενα του Κάντα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα