Προστασία στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

 

Θα προστατευθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και η α’ κατοικία τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, ξεκαθαρίζοντας ότι «τα δάνεια πρώτης κατοικίας δεν θα ενταχθούν σε αγορές». «Έχουμε φτιάξει το πιο σύνθετο σύστημα προφύλαξης της α’ κατοικίας και το θεωρούμε από τα θετικά» πρόσθεσε.

Ο Γ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι το ασφαλιστικό θα είναι μέρος της συμφωνίας το Φλεβάρη καθώς και το ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης προβλέπουν μια «ισορροπημένη και δίκαιη λύση για το ασφαλιστικό».

Υποστήριξε επίσης ότι συνεχίζει το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα με την προβλεπόμενη διαδικασία και όχι με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος, ενώ χαρακτήρισε υπερβολική την αντιπολίτευση που αποχώρησε. Υπάρχουν αρκετά θετικά στο παράλληλο πρόγραμμα που πρέπει να συζητηθούν. Πρόσθεσε επίσης ότι τα μέτρα που συζητούνται με τους δανειστές είναι όσα έχουν δημοσιονομικό κόστος.

Χθες εγκρίναμε το προσχέδιο του νέου αναπτυξιακού νόμου που θα κατατεθεί μέσα στο Γενάρη  και δίνει προοπτική μεταξύ άλλων στην νεανική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, δήλωσε ο υπουργός.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι πρέπει να είναι σαφές ότι η χώρα έχει υπογράψει τη συμφωνία, η οποία είναι πολύ συγκεκριμένη και ο κύκλος της ολοκληρώνεται το Φεβρουάριο, καθώς έχει θα έχει κλείσει ο κύκλος των προαπαιτουμένων και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Όταν κλείσει αυτός ο κύκλος, το 70% της συμφωνίας θα έχει εφαρμοστεί, πρόσθεσε τονίζοντας ότι τα επόμενα δύο χρόνια η κυβέρνηση θα μπορέσει να ασκήσει την πολιτική της.

– See more at: http://left.gr/news/g-stathakis-prostasia-sti-mikromesaia-epiheirimatikotita-kai-tin-proti-katoikia-vinteo#sthash.l5lURTk1.dpuf

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα