Πούτιν:Tο ΝΑΤΟ επιδιώκει να παρασύρει τη Μόσχα σε μια κούρσα εξοπλισμών

Russia's President Vladimir Putin takes a question during an annual question and answer session in the Kremlin in Moscow February 14, 2008. REUTERS/Alexander Natruskin (RUSSIA)

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε σήμερα το ΝΑΤΟ ότι επιδιώκει να παρασύρει τη Μόσχα σε μια “φρενήρη” κούρσα εξοπλισμών και, γενικότερα, να καταργήσει την “στρατιωτική ισορροπία” που ισχύει στην Ευρώπη μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.

AdTech Ad“Ο αντιρωσικός προσανατολισμός του ΝΑΤΟ εντείνεται. Δεν θα αφεθούμε να παρασυρθούμε σε αυτή τη μιλιταριστική φρενίτιδα τη στιγμή που εκείνοι φαίνεται ότι επιδιώκουν ακριβώς αυτό, να μας παρασύρουν σε μια δαπανηρή κούρσα εξοπλισμών, χωρίς προοπτική (…) προκειμένου να μας εκτρέψουν την προσοχή από τους βασικούς στόχους μας που αφορούν την οικονομική ανάπτυξη” είπε ο Πούτιν στη συνάντηση που είχε με τους Ρώσους διπλωμάτες στη Μόσχα.

“Δεν θα τα καταφέρουν! Όμως δεν θα επιδείξουμε αδυναμία. Πάντα θα μπορούμε να προστατευθούμε”, διαβεβαίωσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατήγγειλε επίσης τον πολλαπλασιασμό των στρατιωτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ, κυρίως αυτών που γίνονται “κοντά στα ρωσικά σύνορα”, στη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική, αλλά και την ανάπτυξη των δυνάμεων ταχείας αντίδρασης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής. “Όλα αυτά στοχεύουν στην κατάργηση της στρατιωτικής ισορροπίας που έχει επιτευχθεί εδώ και δεκαετίες”, υποστήριξε.

Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, τον Μάρτιο του 2014 και την εξέγερση των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία το ΝΑΤΟ ανέπτυξε στρατιωτικά μέσα στην ανατολική Ευρώπη προκειμένου να κατευνάσει τις ανησυχίες των χωρών της περιοχής που φοβούνται τη ρωσική επιθετικότητα.

Η επόμενη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα διεξαχθεί στις 8-9 Ιουλίου στη Βαρσοβία.

news247.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα