Πούτιν:Το Ισλαμικό Κράτος χρηματοδοτείται από 40 χώρες μεταξύ των οποίων και κάποιων που ανήκουν στις G20

poutin3

O Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, επικαλούμενος πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών αποκάλυψε,ότι το Ισλαμικό Κράτος χρηματοδοτείται από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων και κάποιων που ανήκουν στις G20.

Συγκεκριμένα,ο Πούτιν,στον απόηχο της Συνόδου των G20, κατέστησε αναγκαίο τον τερματισμό του παράνομου εμπορίου πετρελαίου, από το οποίο το Ισλαμικό Κράτος αποκομίζει τεράστια έσοδα.Επιπλέον, επεσήμανε ότι «δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να μετρήσουμε ποια χώρα είναι πιο αποτελεσματική στη μάχη εναντίον του ISIS», καθώς είναι επείγουσα ανάγκη η ένωση των διεθνών δυνάμεων εναντίον της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης.

Παράλληλα,ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε την πρόθεση της Ρωσίας να στηρίξει τους Σύρους αντάρτες, προκειμένου να ενισχυθεί το μέτωπο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο, εξήγησε πως μία τέτοια εξέλιξη προϋποθέτει την ύπαρξη μίας πολιτικής συμφωνίας.

Τέλος,ο Πούτιν ανέφερε «Χρειαζόμαστε την πραγματική υποστήριξη των ΗΠΑ, της Ε.Ε., της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας και του Ιράν».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα