Πούτιν:«Η αμοιβαία συμπάθεια ενώνει τους δύο λαούς»

ηγηΣτις σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας αναφέρθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Άγιο Όρος, όπου βρίσκεται μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εξωτερικών.

Την «αμοιβαία συμπάθεια» μεταξύ του ελληνικού και ρωσικού λαού χαιρέτισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της προσκυνηματικής του επίσκεψης στο Άγιον Όρος.

«Φέτος γιορτάζουμε το αφιερωματικό έτος των σχέσεων Ελλάδος – Ρωσίας. Η αμοιβαία συμπάθεια ενώνει τους δύο λαούς και τους βοηθάει να ξεπερνούν τις δυσκολίες» υπογράμμισε ο Ρώσος Πρόεδρος.

«Χαίρομαι που έχω τη δυνατότητα να επισκεφτώ και πάλι το Άγιο Όρος, το οποίο δικαίως χαρακτηρίζεται ως το περιβόλι της Παναγίας. Ο κάθε άνθρωπος που μπαίνει σ’ αυτή τη γη της προσευχής, φέρει ιδιαίτερα αισθήματα» συμπλήρωσε.

«Το Άγιο Όρος είναι μοναδική εστία του Ορθοδοξίας. Ευελπιστούμε στη στερέωση των σχέσεων. Είναι ευχάριστο το γεγονός πως κάθε χρόνο το επισκέπτονται ολοένα και περισσότεροι προσκυνητές από τη Ρωσία» κατέληξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, δήλωσε: «Σας υποδέχομαι με ειλικρινή συγκίνηση σ’ αυτό το ιερό κομμάτι της ελληνικής επικράτειας, το Άγιο Όρος. Eδώ χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας σ’ όλη την Οικουμένη».

«Ιδίως τους χαλεπούς καιρούς, εδώ είναι ο κατάλληλος τόπος για έναν ηγέτη προκειμένου να εμπνευστεί ως προς τους δείκτες πορείας που πρέπει να ακολουθεί, όταν λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις» είπε απευθυνόμενος στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Εμείς οι Έλληνες είμαστε αφοσιωμένοι σ’ αυτούς τους δείκτες, γνωρίζουμε ότι η Ρωσία, υπό την ηγεσία σας, κινείται προς την ίδια κατεύθυνση. Εύχομαι να οδηγείτε τον ρωσικό λαό στον δρόμο της δημιουργίας και της ευημερίας» συμπλήρωσε.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σημείωσε ότι «Το Άγιο Όρος μας διδάσκει τον διάλογο για την αναζήτηση, ιδίως σε καιρούς κρίσης. Είναι μεγάλη τιμή να σας καλωσορίζω σ’ αυτό το μέρος».

Ο κ. Πούτιν αναχώρησε στην συνέχεια από τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος, όπου βρίσκεται ήδη ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος για μια αυστηρά προσωπική επίσκεψη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα