Ποτάμι: Η επίσκεψη Πούτιν να συμβάλλει στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας

to-potami-logotupo«H επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αθήνα, όπου φέτος γιορτάζεται το “Eτος της Ρωσίας”, είναι εξαιρετικά σημαντική», επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση το Ποτάμι, προσθέτοντας:

«Καλωσορίζουμε τον αρχηγό του μεγάλου αυτού κράτους, που συνδέεται με ιστορικούς πνευματικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με την Ελλάδα».

Σύμφωνα με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, «η επίσκεψη του, αποτελεί το επιστέγασμα μιας σειράς αμοιβαίων επαφών, Ελλήνων και Ρώσων, σε τεχνοκρατικό, Υπουργικό, Πρωθυπουργικό και Προεδρικό επίπεδο».

«Την ξεχωριστή αυτή επίσκεψη», σημειώνεται, «η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει με όλη τη προσοχή που αρμόζει σε μια τέτοια χώρα και να φροντίσει να εκμεταλλευθεί κάθε δυνατότητα συνεργασίας. Ήδη, έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την διευκόλυνση των Ρώσων πολιτών που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα».

«Μειώθηκε κατά πολύ ο χρόνος έκδοσης θεωρήσεων στα διαβατήριά τους και, όπως επίσημα ανακοινώθηκε, σύντομα θα μειωθεί κι άλλο. Είναι ένα βήμα σοβαρό», τονίζει το ίδιο σχόλιο που συνεχίζει:

«Επίσης, είναι αναγκαίο και για τις δύο πλευρές να προχωρήσει η οικονομική κι επιχειρηματική συνεργασία».

Το Ποτάμι «προσδοκά να γίνουν πολλά σοβαρά βήματα σε όλους εκείνους τους τομείς όπου η Ελλάδα μπορεί να τιμήσει την υπογραφή της».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα