diarioe-thumb-largeΗ κύρια οικονομική εφημερίδα της Πορτογαλίας “Diario Economico”, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσχέρειες, ανακοίνωσε πως “αναστέλλει την έκδοσή της σε χαρτί” στο σημερινό της φύλλο, το οποίο είναι και το τελευταίο που τυπώθηκε.

Αναγνωρίζοντας πως διέρχεται “μια δύσκολη περίοδο”, η εφημερίδα, ιδιοκτησία του εκδοτικού ομίλου Ongoing, “αναστέλλει σήμερα την έκδοσή της σε χαρτί”, αναφέρει η διεύθυνση, η οποία εκφράζει την ελπίδα ότι πρόκειται “για μια προσωρινή αναστολή”.

“Το τηλεοπτικό κανάλι και ο ιστότοπος” της εφημερίδας θα συνεχίσουν να λειτουργούν, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας, η οποία δημιουργήθηκε το 1989 και απασχολεί σχεδόν 150 ανθρώπους.

Το προσωπικό της Diario Economico είχε πραγματοποιήσει στις αρχές Μαρτίου μια 24ωρη απεργία για να διεκδικήσει την καταβολή καθυστερούμενων μισθών.

Η εφημερίδα είχε στα τέλη του 2015 κυκλοφορία 13.800 φύλλων, μεγαλύτερη από εκείνη της κύριας ανταγωνίστριάς της, της Jornal de Negocios (12.300), σύμφωνα με την Πορτογαλική Αρχή Ελέγχου της Κυκλοφορίας και της Διανομής των εφημερίδων.