ΠΟΕ-ΟΤΑ:Μηχανοκίνητη παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας

 

poe-ota-pano

Στις 11 το πρωί διοργανώνει η  ΠΟΕ-ΟΤΑ μηχανοκίνητη παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην καθαριότητα έξω από το υπουργείο Εργασίας ενώ προειδοποιεί με  σκληρές και πολύμορφες κινητοποιήσεις στην περίπτωση που προχωρήσει η κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών (ΒΑΕ) στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων.

Με ανακοίνωσή της  η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει “Κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν τις καθημερινές συνθήκες εργασίας όσων απασχολούνται στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων και σχεδιάζουν να τους συνταξιοδοτήσουν στα 67 έτη όταν πολλοί από αυτούς αδυνατούν να φτάσουν ακόμα και το 60ο έτος της ηλικίας”.

Όπως υπενθυμίζει, “η αυτονόητη ένταξη των εργαζομένων στην καθαριότητα στην κατηγορία των ΒΑΕ με το άρθρο 4 του Ν.3660/2008 ήταν αποτέλεσμα σκληρών πολυετών αγώνων για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”. “Οι εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στην ανωτέρω διάταξη πληρώνουν ακόμη και σήμερα αναδρομικά το επασφάλιστρο για την αναγνώριση των ετών εργασίας στο καθεστώς αυτό ενώ συνεχίζουν να πληρώνουν και σήμερα αυξημένο επασφάλιστρο για την ένταξή τους στα ΒΑΕ” σημειώνει.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα