Πλέει το ακυβέρνητο πλοίο προς τις γαλλικές ακτές(Βιντεο)

Να ρυμουλκήσουν το ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο Modern Express, που έχει πάρει κλίση και πλέει προς τις ακτές του γαλλικού Λα Ροσέλ, θα προσπαθήσουν εκ νέου συνεργεία των γαλλικών αρχών στον νερά του Ατλαντικού.

Το πλοίο είχε εγκαταλειφθεί από το πλήρωμά του την προηγούμενη εβδομάδα και αναμένεται να φτάσει στις ακτές πριν το πρωί της Τρίτης αν αποτύχουν και οι νέες προσπάθειες ρυμούλκησης.

Τα 22 μέλη του πληρώματος διασώθηκαν με ελικόπτερο την περασμένη Τρίτη όταν βλάβη έφερε το πλοίο, μήκους 164 μέτρων, σε επικίνδυνη κλίση 40 με 50 μοιρών. Έχουν γίνει δύο αποτυχημένες προσπάθειες από τα συνεργεία να συνδέσουν σκοινί ρυμούλκησης στο πλοίο, με την τελευταία να ναυαγεί την Κυριακή εξαιτίας του καιρού.

Το πλοίο μετέφερε 3.600 τόνους ξυλείας και μηχανήματα οικοδομής από την Γκαμπόν στη Γαλλία, καθώς και 300 τόνους μαζούτ.

Οι γαλλικές αρχές είπαν ότι οι πιθανότητες ρύπανσης σε περίπτωση πρόσκρουσης είναι χαμηλές, αλλά ένα ειδικό πλοίο για την περίπτωση βρίσκεται στην περιοχή.

Ειδική ομάδα διάσωσης από την Ολλανδία είχε καταφέρει αρχικά να δέσει σκοινί ρυμούλκησης, το οποίο όμως έσπασε λόγω της θαλασσοταραχής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα