Πιτέλα: Ο Κάμερον δεν θα λείψει σε κανέναν

pitela5_0Ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον «δεν θα λείψει σε κανέναν», ανέφερε την Τετάρτη ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζάνι Πιτέλα.
«Αντίο, κ. Κάμερον. Δεν θα λείψεις σε κανέναν» σχολίασε ο κ. Πιτέλα σε δήλωσή του, ενώ κάλεσε τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, να προχωρήσει στην ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Ευρωπαϊκής συνθήκης, για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.
Ο επικεφαλής της Κ.Ο. των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επανέλαβε εξάλλου τις προειδοποιήσεις ότι η Βρετανία δεν μπορεί να διατηρήσει τα προνόμιά της για πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ε.Ε. χωρίς να τηρεί τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, μεταξύ αυτών την υποδοχή των Ευρωπαίων μεταναστών.
Άλλοι Ευρωπαίοι πολιτικοί επικεντρώθηκαν στο πρόσωπο της Τερέζα Μέι, διαδόχου του Ντέιβιντ Κάμερον.
Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ έσπευσε να προτρέψει τη νέα πρωθυπουργό να ενημερώσει επίσημα την Ε.Ε. ότι η Βρετανία σκοπεύει να αποχωρήσει από την Ένωση.
Από την πλευρά της η πρόεδρος της Λιθουανίας, Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, έγραψε στο Twitter. «#Brexit. Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, δεν έχεις άλλη επιλογή από το να φτιάξεις λεμονάδα. Τα καλύτερα στη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα