Πιτέλα από την Κύπρο: Επιβάλλεται η ενίσχυση της ασφάλειας στην Ευρώπη

tziani-pitela
Την ενίσχυση της ασφάλειας στην Ευρώπη ζήτησε ο πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα, ενώ σημείωσε ότι χρειάζεται και η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας των χωρών της ΕΕ, με στόχο την αντιμετώπιση της απειλής της τρομοκρατίας.
Ο κ. Πιτέλα, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, έγινε δεκτός την Τρίτη από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίο, συζήτησαν για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.
Παράλληλα, αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Τζιάνι Πιτέλα εξέφρασε εκ μέρους της ομάδας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την στήριξη στις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος, υπογραμμίζοντας ότι επιθυμία τους είναι η επίτευξη λύσης και η επανένωση της νήσου.
Έχει επιτευχθεί αρκετή πρόοδος, σημείωσε, ωστόσο δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «υπάρχουν θέματα τα οποία πρέπει να συζητηθούν περαιτέρω». Πρόσθεσε δε, ότι ενθαρρύνει και τις δύο κοινότητες «να φτάσουν σε λύση, που θα είναι μια ιστορική στιγμή».
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα