Πιθανή εμπλοκή των ΗΠΑ στο χτύπημα του νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

69c2abcb58764313932ef98adb91651e_18

Σύμφωνα με την οργάνωση, εννέα μέλη του προσωπικού της έχουν σκοτωθεί και άλλα 37 έχουν τραυματιστεί όταν βομβαρδίστηκε νοσοκομείο της οργάνωσης στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν.

Εξετάζεται πιθανή εμπλοκή των ΗΠΑ στο χτύπημα, με εκπρόσωπο του στρατού να δηλώνει ότι αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησαν οι αμερικανικές δυνάμεις «μπορεί να οδήγησε σε παράπλευρες απώλειες σε κοντινές ιατρικές εγκαταστάσεις».

Σε ανακοίνωσή τους, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αναφέρουν ότι η κλινική επλήγη αρκετές φορές «στη διάρκεια συνεχούς βομβαρδισμού» και ότι φέρει σοβαρές ζημιές.H ανθρωπιστική οργάνωση αναφέρει ότι οι βομβαρδισμοί -για τους οποίους θεωρούνται ύποπτες οι αμερικανικές δυνάμεις- που είχαν ως στόχο το νοσοκομείο της οργάνωσης στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν, συνεχίστηκαν επί 30 λεπτά παρ’ όλο που αμερικανοί και αφγανοί αξιωματούχοι είχαν ενημερωθεί. Σύμφωνα με την οργάνωση, εννέα μέλη του προσωπικού της έχουν σκοτωθεί και άλλα 37 έχουν τραυματιστεί, ανάμεσά τους και 19 μέλη του προσωπικού.

Επίσης,οιΓιατροί Χωρίς Σύνορα αναφέρουν ότι είχαν ενημερώσει το ΝΑΤΟ και τον αμερικανικό στρατό για τις συντεταγμένες του νοσοκομείου .

«Η MSF καταδικάζει με τους πλέον δυνατούς όρους τον φρικτό βομβαρδισμό του νοσοκομείου της στην Κουντούζ που ήταν γεμάτο από προσωπικό και ασθενής. Η MSF επιθυμεί να ξεκαθαρίσει ότι όλες οι πλευρές στη διαμάχη, ανάμεσά τους και η Καμπούλ και η Ουάσινγκτον, είχαν ενημερωθεί για την ακριβή τοποθεσία (συντεταγμένες GPS) των εγκαταστάσεων της MSF» αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες και πιο πρόσφατα στις 29 Σεπτεμβρίου. Η οργάνωση τονίζει ότι επιθυμεί να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς συνέβη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα