Πιέρ Μοσκοβισί:«Oι μεταρρυθμίσεις αποτελούν κλειδί για το μέλλον της χώρας»

mocoΣε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο τόνισε ότι «οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν κλειδί για το μέλλον της χώρας»,ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι «χρειαζόμαστε νέα μέτρα μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων που εμπεριέχουν επιπλέον βήματα σταθεροποίησης των δημόσιων χρηματοοικονομικών, εμπροσθοβαρή μεταρρύθμιση του τραπεζικού τομέα, παροχή βοήθειας στις ελληνικές αρχές για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και να βελτιώσουμε το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα».

«Πρόκειται για μια αμοιβαία επωφελή κατάσταση για όλους, καθώς όσο πιο γρήγορα ψηφιστούν και εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις του προγράμματος, τόσο πιο αποτελεσματικά θα συνεχίσει το πρόγραμμα» προσθέτει.

«Συνεπώς» σημειώνει «θα επιμείνουμε στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων και την ψήφιση των επόμενων βημάτων της συμφωνίας τις προσεχείς εβδομάδες».

Ο Πιέρ Μοσκοβισί επαναλαμβάνει πως «οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν κλειδί για το μέλλον της χώρας» και, παράλληλα, εκφράζει τη βούληση τόσο του ίδιου όσο και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και της Κομισιόν να βοηθήσουν. «Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας και καθόλου χρόνος για χάσιμο» επισημαίνει.

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι «ο καλύτερος τρόπος για να εμπνεύσει η Ελλάδα εμπιστοσύνη στις αγορές και να ανακτήσει πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές είναι η κυβέρνηση να επιδείξει εμπράκτως την ετοιμότητα και ικανότητά της να ολοκληρώσει την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που συμφώνησε».

Όσον αφορά στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ο Πιέρ Μοσκοβισί τονίζει πως πρόκειται για «ένα πολύ σημαντικό σημείο, καθώς ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) είναι εν μέσω της διαδικασίας της ολοκληρωμένης αξιολόγησης του ελληνικού τραπεζικού τομέα».

«Αναμένω ότι αυτό θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος Οκτωβρίου. Είναι το πρώτο βήμα για την ολοκλήρωση της πολύ σημαντικής τραπεζικής ανακεφαλαιοποίησης πριν το τέλος του έτους» συμπληρώνει.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο Πιέρ Μοσκοβισί δηλώνει πως εκτιμά το γεγονός ότι «σε έναν από τους πρώτους λόγους του ο πρωθυπουργός τόνισε πως ένιωθε δεσμευμένος στο πρόγραμμα και ήθελε τη γρήγορη εφαρμογή του».

Τέλος, όσον αφορά στο μεταναστευτικό, ο ευρωπαίος επίτροπος αναφέρει: «Εκτιμούμε τις προσπάθειες που γίνονται από την ελληνική κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση. Όπως γνωρίζετε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βοηθάει ενεργά τις χώρες που εμπλέκονται, όπως την Ελλάδα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα