Παυλόπουλος: Να προστατευτούν τα δικαιώματα των ΑμεΑ

ImageHandler

Την υποχρέωση της Πολιτείας να εφαρμόσει στο ακέραιο τις επιταγές του Συντάγματος για την ικανοποίηση του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία να απολαμβάνουν μέτρα, τα οποία εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και την συμμετοχή στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, μέσα στη βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση, όχι μόνο δεν είναι δυνατόν να γίνονται σκέψεις ότι αυτή η κρίση μπορεί να δικαιολογήσει εκπτώσεις όσον αφορά στην προστασία του δικαιώματος, αλλά αντιθέτως, η ως άνω κρίση επιτείνει την υποχρέωση της Πολιτείας να εφαρμόσει στο ακέραιο τις επιταγές του Συντάγματος για την ικανοποίηση του δικαιώματος τούτου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συνάντηση και το ενδιαφέρον του, υπογράμμισε την ανάγκη η κυβέρνηση να αποφασίσει ρητά και κατηγορηματικά ότι υπάρχει στην πραγματικότητα μια κόκκινη γραμμή, που δεν την ξεπερνάμε.

«Διότι τα άτομα με αναπηρία,ακόμα και σε συνθήκες οικονομικής σταθερότητας και ευημερίας, βιώνουν φτώχεια, αποκλεισμό, διακρίσεις. Πόσο μάλλον σε κατάσταση οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης. Τότε, το κόστος διαβίωσης λόγω αναπηρίας γίνεται δυσβάσταχτο. Εμείς, οι οικογένειές μας, οι συμπολίτες μας, είμαστε αποφασισμένοι με παρρησία, με καθαρότητα, να αγωνιστούμε στην κοινωνία, για να μην μας καταπιεί η κρίση» κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα