ΠΑΣΟΚ: Η ΣΥΡΙΖΑ bank χρηματοδότησε το ΣΥΡΙΖΑ channel

pasok-se-thesi-maxis-gia-tin-proedria-w_hrΓια «τρίγωνο της διαπλοκής» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – Καλογρίτσα – Τράπεζας Αττικής κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ και σημειώνει ότι «η ΣΥΡΙΖΑ bank χρηματοδότησε το ΣΥΡΙΖΑ channel με τα λεφτά των φορολογούμενων και των ασφαλισμένων».
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο ευνοούμενος εργολάβος του ΣΥΡΙΖΑ δανειοδοτείται προνομιακά από την Τράπεζα Αττικής και επιχειρεί με διάτρητο πόθεν έσχες να αποκτήσει και κανάλι».
«Το υπουργείο Επικρατείας με την διορισμένη από αυτό Επιτροπή στον διαγωνισμό -παρωδία, σπεύδει να εγκρίνει το πόθεν έσχες με τα βοσκοτόπια χωρίς καν έλεγχο», συμπληρώνεται.
Αναφορικά με την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι η κυβέρνηση αφού χρησιμοποίησε τα χρήματα των φορολογουμένων – και με ζημία τους – χρηματοδοτώντας την ανακεφαλαιοποίησή της με δημόσιους οργανισμούς (π.χ. ΕΥΔΑΠ), τώρα δίνει μάχη για να ελέγξει την διοίκησή της.
Στόχος, σύμφωνα με το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη, είναι να κουκουλώσει τα όσα έχουν γίνει και να χρησιμοποιήσει την Τράπεζα για ανάλογες δραστηριότητες.
«Το “καθεστώς» χρειάζεται και τη χρηματοδότησή του. Και όλα τα παραπάνω για την Τράπεζα, με ενορχήστρωση του πρώην προέδρου του ΤΕΕ και νυν υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ακόμη ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να επιτελέσει το έργο της, και να ελέγξει όλες τις καταγγελίες, χωρίς καμία παρέμβαση ή σκοπιμότητα και προσθέτει ότι «ήδη η αδράνειά της δημιουργεί ερωτηματικά».
Επίσης, ζητά από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να ζητήσει άμεσα το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την Τράπεζα Αττικής, ώστε να συζητηθεί στις αρμόδιες επιτροπές.
«Κάποιοι πρέπει να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη για την κατασπατάληση και απαξίωση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων των Μηχανικών και των Τραπεζοϋπαλλήλων, μέσω της συμμετοχής τους στις ανακεφαλαιοποιήσεις της Τράπεζας Αττικής», καταλήγει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα