Παρατείνεται η αποχή των δικηγόρων έως τις 15 Φεβρουαρίου

Παράταση της αποχής τους αποφάσισαν οι δικηγόροι σε όλη τη χώρα. Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συνήλθε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αποφάσισε την παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως την 15η Φεβρουαρίου 2015.dikigoroi1

Παράλληλα, οι επιστημονικοί φορείς της χώρας και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μετά την άρνησή τους να συμμετέχουν σε διάλογο με την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, θα συνεδριάσουν την ερχόμενη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016  στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, προκειμένου να αποφασίσουν τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών τους.
Ακολουθεί το κείμενο της απόφασης της συντονιστικής επιτροπής:

«Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε την Παρασκευή 5/5/2016 στα γραφεία του ΔΣΑ για το θέμα του ασφαλιστικού, αποφάσισε την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016.

Τα μέλη της Συντονιστικής επαναλαμβάνουν την πάγια θέση του δικηγορικού σώματος για άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου της κυβέρνησης και έναρξη ουσιαστικού διαλόγου από μηδενική βάση.

Η Σ.Ε επισημαίνει ότι η κυβέρνηση εμμένει σ’ ένα ασφαλιστικό προσχέδιο αναξιόπιστο και μη βιώσιμο, χωρίς μάλιστα να παραθέτει, όπως επανειλημμένα της έχει ζητηθεί, συγκεκριμένα στοιχεία καθώς και αναλογιστική μελέτη για την βιωσιμότητα του».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα