Παρασκευόπουλος: Ο δικαστής πρέπει να ακούει το σφυγμό της κοινωνίας

o-paraskevopoulos-facebookΤη θέση ότι «ο δικαστής πρέπει να ακούει το σφυγμό της κοινωνίας» εξέφρασε σε συνέντευξή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.
Ο κ. Παρασκευόπουλος επικροτεί την πρόσφατη τοποθέτηση του προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου, πως «είναι καθήκον των δικαστών να αφουγκράζονται την κοινωνία», συμπληρώνοντας πως «ο νόμος διαπλάθεται με βάση τις κοινωνικές ανάγκες».

Παράλληλα, ο κ. Παρασκευόπουλος απορρίπτει τα περί πολιτικών παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη υπογραμμίζοντας πως δεν έχει υπάρξει επί ημερών του καμία απολύτως παρέμβαση ή υπόδειξη. «Αν έχει υπάρξει, ας βγει κάποιος να με διαψεύσει» τόνισε.

Επιπλέον, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπερασπίστηκε τυχόν αυξήσεις στις αμοιβές ανώτατων δικαστικών, χαρακτηρίζοντας «λογική μια τέτοια κίνηση η οποία θα επέλθει μέσα από τη διαφορετική διαβάθμιση των μισθών τους».

Απέρριψε, δε, τα περί θεσμικής εκτροπής και συναλλαγής με τους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης, λέγοντας: «Το μισθολόγιο των δικαστών αποτελεί θέμα βαρύνουσας σημασίας, οπότε δικαιολογείται να ασχολείται με το θέμα ο πρωθυπουργός».

Τέλος, ο κ. Παρασκευόπουλος παραδέχθηκε πως η λειτουργία των ελληνικών δικαστηρίων δεν είναι ικανοποιητική, και πως πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση της λειτουργίας της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα