Παραιτείται ο γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

Την τρίτη κατά σειρά παραίτησή του μέσα σε διάστημα 7 μηνών κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ακολουθώντας το παράδειγμα του Οδυσσέα Βουδούρη ο οποίος αποχώρησε πριν σχεδόν δύο μήνες από το αρμόδιο υπουργείο.

Την αποκάλυψη για την παραίτηση που υπέβαλε ο κ. Παπαδόπουλος κάνει ο «Ελεύθερος Τύπος» εξηγώντας ότι σε αυτή επικαλείται την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά «με τη διαρκώς διογκούμενη συγκέντρωση μεταναστευτικού και προσφυγικού πληθυσμού» αλλά και «ζητήματα των προσφύγων».

Ο κ. Παπαδόπουλος έχει υποβάλει την τρίτη του παραίτηση στον Αλέξη Τσίπρα και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή από τις 26 Οκτωβρίου, την δεύτερη στις 17 Ιουνίου στον Γιάννη Μουζάλα ενώ την πρώτη την είχε καταθέσει από τις 20 Μαρτίου και πάλι στον πρωθυπουργό. Η ημερομηνία που υπεβλήθη η πρώτη παραίτηση υποδηλώνει και τη βασική αιτία, όπως αναφέρει η εφημερίδα η οποία ήταν η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που υπογράφηκε στις 18 Μαρτίου.

Και στην τελευταία παραίτησή του ο κ. Παπαδόπουλος ξεκινά επικαλούμενος τη διαφωνία του ως προς «την εμμονή στη συνέχιση της απαρέγκλιτης εφαρμογής της συμφωνίας, η οποία εγείρει ζητήματα τόσο από απόψεως Διεθνούς Δικαίου προστασίας των προσφύγων όσο και από απόψεως συνεπειών στα νησιά, ιδίως του Β. Αιγαίου, με τη διαρκώς διογκούμενη συγκέντρωση μεταναστευτικού και προσφυγικού πληθυσμού».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Οδυσσέας Βουδούρης στην παραίτησή του περιλάμβανε οξύτατες καταγγελίες για κακοδιοίκηση, υπερ-κοστολογήσεις και φωτογραφικές διαδικασίες από την πλευρά του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Μουζάλα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα