Παραδίδει τη διερευνητική εντολή ο Λαφαζάνης-Ανακοινώνονται ημερομηνία των εκλογών και πρωθυπουργός

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (Δ) υποδέχεται τον πρόεδρο της «Λαϊκής Ενότητας » Παναγιώτη Λαφαζάνη (Α), Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015. Ο πρόεδρος της «Λαϊκής Ενότητας » Παναγιώτης Λαφαζάνης μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να λάβει την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Σήμερα στις 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, θα γίνει δεκτός από τον Προκόπη Παυλόπουλο, ώστε να του παραδώσει τη διερευνητική εντολή που έλαβε τη Δευτέρα,κάτι που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών που θα διεξαχθούν ,το πιθανότερο, στις 20 Σεπτεμβρίου.

O κ. Παυλόπουλος αναμένεται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται, επίσης, να επαναλάβει την άποψή του ότι δεν πιστεύει πως μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή και, άρα, δεν θα συμμετέχει σε μια πιθανή σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει τηλεφωνήματα στου υπόλοιπους αρχηγούς, τους οποίους θα ενημερώσει και για τη στάση του πρωθυπουργού. Όπως φαίνεται θα είναι δύσκολο να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, καθώς σε μια τέτοια προσπάθεια πιθανότατα δεν θα συναινούσαν οι κκ Τσίπρας, Κουτσούμπας και Καμμένος.

Έπειτα, αναμένεται η ορκωμοσία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού να οριστεί για το βράδυ της Πέμπτης( όπως όλα δείχνουν θα είναι  πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου).Την Παρασκευή πρόκειται να ορκιστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση και αμέσως μετά να γίνουν οι τελετές παράδοσης – παραλαβής. Αν όλα κυλήσουν χωρίς εκπλήξεις την Παρασκευή πρόκειται να θυροκολληθεί και το Προεδρικό Διάταγμα για το κλείσιμο της Βουλής, όπως προβλέπεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα