Παραίτηση του Π. Πολάκη ή του Ν. Παρασκευόπουλου ζητά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

1460559359250d785a73379b7e8b23e43282820bebΤην παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη, κι αν αυτή δεν πραγματοποιηθεί, την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλου, ζήτησε κι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, Θ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος υποστήριξε ότι «δεν μπορούν να μείνουν κι οι δύο στην κυβέρνηση».
Κατά την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης της Ν.Δ. για την κατάσταση στην Δικαιοσύνη, ο Θ. Παπαθεοδώρου χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Π. Πολάκη ως «παρακμιακή παρέμβαση στο τρόπο απονομής της Δικαιοσύνης» και ζήτησε «ξεκάθαρη, καταδικαστική δήλωση» των δηλώσεων αυτών από τον Ν. Παρασκευόπουλου.

Ο Σπ. Λυκούδης εκ μέρους του Ποταμιού ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης «να κάνει κάτι», καθώς το θέμα είναι σοβαρό, υποστηρίζοντας ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρεται στην πλειοψηφία των δικαστών όταν μιλά για εμπλοκή σε παραδικαστικό κύκλωμα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Γ. Καρράς, ζήτησε από την κυβέρνηση «να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων» κι ανέφερε ότι περιμένει να ακούσει τον πρωθυπουργό σχετικά με το ζήτημα των δηλώσεων του Π. Πολάκη. Ο Γ. Καρράς ζήτησε καταδίκη των δηλώσεων κι από την Βουλή κι αναρωτήθηκε με νόημα αν αυτές οι δηλώσεις είναι μια «πομφόλυγα» για δημιουργία εντυπώσεων ή μια απειλή.

 

ΝΔ

 

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη, για τα όσα είπε σχετικά με την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος στην Δικαιοσύνη ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Ν. Δένδιας, παρατηρώντας παράλληλα ότι αν αυτό δεν συμβεί τότε θα πρέπει να παραιτηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος. Το αίτημα αυτό του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. διατυπώθηκε κατά την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης της Ν.Δ. για την κατάσταση στην Δικαιοσύνη, ενώ κι υπόλοιποι επερωτώντες βουλευτές της Ν.Δ. επικεντρώθηκαν στις δηλώσεις του Π. Πολάκη, ζητώντας την παραίτησή του, κι όχι τόσο στο περιεχόμενο της επερώτησης.

Ο Ν. Δένδιας κάλεσε τον Ν. Παρασκευόπουλος να σταθεί «απόλυτα καταγγελτικός προς τον συνάδελφό του» και να ζητήσει την απομάκρυνσή του, αλλιώς να προσφέρει ο ίδιος την παραίτησή του, απαιτώντας μάλιστα αυτό να γίνει μέχρι σήμερα το βράδυ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας οφείλει να παραιτηθεί ή να κληθεί για εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό «αλλιώς η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν στέκεται».

Ο Ν. Δένδιας επικαλέστηκε την συμμετοχή του Π. Πολάκη στο υπουργικό συμβούλιο το οποίο επιλέγει την ηγεσία της Δικαιοσύνης ισχυριζόμενος ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας καταγγέλλει ότι η Δικαιοσύνη κατά πλειοψηφία συμμετέχει στο παραδικαστικό κύκλωμα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. απέρριψε τα όσα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης περί «εξαιρέσεων» υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας αναφέρονται στην πλειοψηφία των δικαστών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα