Παππάς-Κοτζιάς:Αυτό ήθελε να κάνουμε ο Βαρουφάκης

gfdgf«Μία ημερομηνία σταθμός ήταν η υπογραφή της συμφωνίας στις 20 Φεβρουαρίου. Εκεί φτάσαμε με πολλές δυσκολίες γιατί είχαμε πιέσεις στο Eurogroup που προηγήθηκε να συνεχίσουμε με την ολοκλήρωση των υπογεγραμμένων από την κυβέρνηση Σαμαρά. Ήταν από τις πρώτες πολύ σοβαρές δοκιμασίες», είπε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ, αναφερόμενος στον ένα χρόνο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Ο κ. Παππάς θέλοντας να δώσει διευκρινίσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα πρόσθεσε: «Ήταν μία πολύ φρέσκια κυβέρνηση και υπήρχαν εισηγήσεις από το οικονομικό επιτελείο και τον (τότε) υπουργό Οικονομικών να υπογράψουμε τη συνέχιση του υπάρχοντος προγράμματος. Νομίζω θα ήταν μία οδυνηρή επιλογή την οποία ευτυχώς αποφύγαμε και φτάσαμε στην επέκταση εκείνης της συμφωνίας».

Την ίδια στιγμή, και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε επίσης πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, επέμενε να συνεχιστούν τα συμφωνηθέντα από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά γιατί δεν ήθελε να χρεωθεί μία ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη.

Τέλος σε ερώτηση που έγινε στον υπουργό Επικρατείας για το αν έχει μετανιώσει για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, απάντησε: «όχι, το δημοψήφισμα ήταν απαραίτητο».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

 

Πηγή:enikos.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα