Παππάς:Στέλνουμε πανίσχυρο το μήνυμα ότι η Ελλάδα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο

100416221211_1529

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, εγκαινίασε το νέο γραφείο Τύπου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ. Στις δηλώσεις του τόνισε: «δεν είναι μόνο ημερολογιακά άνοιξη τώρα που εγκαινιάζουμε το γραφείο Τύπου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. Ήρθε η εποχή που επιτέλους θα ακουστεί η φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερα εδώ στις ΗΠΑ, όπου είναι έκδηλος ο σεβασμός στη χώρα μας ως πατρίδα της Δημοκρατίας».

«Οι δημόσιοι λειτουργοί θα δώσουν, πλέον, τον αγώνα τους -όπως πάντα με αυταπάρνηση- από τις νέες εγκαταστάσεις του γραφείου Τύπου», πρόσθεσε ο Υπουργός Επικρατείας και συνέχισε: «Το γραφείο συστεγάζεται με τον ΕΟΤ, συντονίζουμε δυνάμεις και εξοικονομούμε πόρους, ώστε -εκτός των άλλων- να υποστηρίξουμε και να προβάλλουμε προς τα έξω τον τουρισμό τον οποίο έχουν αποκαλέσει βαριά βιομηχανία της Ελλάδας κι όχι άδικα. Και, βέβαια, να στείλουμε πανίσχυρο το μήνυμα ότι η Ελλάδα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο».
Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο οποίος -μεταξύ άλλων- τόνισε ότι «η επιβίωση του ελληνισμού είναι το όγδοο θαύμα. Βρισκόμαστε πλέον στην έκτη γενιά και τα παιδιά μας στην Αμερική νιώθουν Έλληνες, ενώ οι κοινότητες άλλων χωρών δεν έχουν καμία σχέση με τις πατρίδες τους ήδη από την τρίτη γενιά».

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας, αλλά και θεσμικοί παράγοντες που εκπροσωπούν την Ελλάδα σε διεθνείς φορείς και οργανισμούς της Νέας Υόρκης.
Το νέο γραφείο Τύπου της Ελλάδας συστεγάζεται με τα γραφεία του ΕΟΤ σε μια προσπάθεια, όχι απλά εξοικονόμησης πόρων, αλλά συνένωσης δυνάμεων, προκειμένου -ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο – το μήνυμα της χώρας να περνά ξεκάθαρο και δυνατό σε όλη την υφήλιο. Οι νέες εγκαταστάσεις βρίσκονται στην καρδιά του Μανχάταν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα