Παππάς:Κάποιοι χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους ως ασπίδα στα επιχειρηματικά τους συμφέροντα

nikos-pappas-2Υπεραμύνθηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς των ενεργειών της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες, αφήνοντας αιχμές για κάποιους, που, όπως είπε, χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους ως ασπίδα στα επιχειρηματικά τους συμφέροντα, ενώ επέκρινε έντονα τη Ν.Δ. για τη στάση της στο θέμα.

Όπως μεταδίδει η naftemporiki.gr,μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» και ερωτηθείς για το ζήτημα των θέσεων εργασίας στα κανάλια που δεν πήραν άδεια, ο κ. Παππάς σημείωσε:

«Οι εργαζόμενοι σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό θα πρέπει να ζητήσουν να κοιτάξουν στα μάτια τις εργοδοσίες τους. Επειδή μου αναφέρατε στην ερώτηση το παράδειγμα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, από όσα γνωρίζω και από τα δημοσιεύματα υπάρχουν επιχειρηματικές προτάσεις οι οποίες μπορούν να προστατεύσουν την απασχόληση. Συνεπώς άλλοι θα έπρεπε να ερωτηθούν γιατί χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους ως ασπίδα στα επιχειρηματικά τους συμφέροντα. Και οι εργαζόμενοι να κοιτάξουν στα μάτια την εργοδοσία τους. Η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα ούτως ώστε να υπάρχουν κίνητρα για τους νέους αδειοδοτημένους σταθμούς να απασχολήσουν όποιον κόσμο βρεθεί σε δύσκολη θέση. Εδώ πρόκειται για επιχειρηματικές επιλογές οι οποίες προσπαθούν με την ασπίδα των εργαζομένων να επιβληθούν. Δεν θα συμβεί αυτό…»

Σχολιάζοντας τη στάση που τηρεί η Νέα Δημοκρατία, σημείωσε ότι αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση ένα κόμμα που «δεσμεύτηκε για 5.000 απολύσεις στο δημόσιο το 2015  και για 10.000 απολύσεις στο δημόσιο το 2016 με την 5η αξιολόγηση, δεσμεύτηκε για ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, γκρίνιαζε όταν βάλαμε το όριο των 400 εργαζομένων πλήρους απασχόλησης στο νόμο τον επίμαχο τον 4339 και τώρα λέει ότι η δική μας διαδικασία αδειοδότησης θα έχει ως αποτέλεσμα τις απολύσεις και την ανεργία».

Επισήμανε ακόμη ότι η τηλεοπτική αγορά χαρακτηριζόταν από μια πτωτική καμπύλη της απασχόλησης μια ανοδική των χρεών, κάτι που συνιστούσε έναν φαύλο κύκλο «στον οποίο δεν θα υπήρχε κανένας πάτος σε αυτή την πορεία της μειούμενης απασχόλησης».

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, ο νόμος της κυβέρνησης όχι μόνο βάζει το ελάχιστο όριο απασχόλησης, αλλά εισάγει μαζί με άλλες ρυθμίσεις διαφάνειας στη διαφημιστική αγορά και πλατφόρμα διάθεσης του διαφημιστικού χρόνου «και μετά έχουμε διαμαρτυρίες με αποκορύφωμα τα γεγονότα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης».

Σχετικά με τη δέσμευση της ΝΔ να προκηρύξει και νέες άδειες, ο κ. Παππάς έκανε λόγο για αντίφαση: «Τι πάει να πει θα δοθούν και άλλες άδειες; Εγώ έχω υποστεί σφοδρή κριτική ότι είμαι Γεωργαλάς, φασίστας, χουντικός και εγώ δεν ξέρω τι, επειδή η απόφαση για τον αριθμό των αδειών ήταν στην Βουλή και όχι στο ΕΣΡ, έλεγε η ΝΔ. Τώρα πως έρχεται η ΝΔ και λέει ότι θα δώσει και άλλες άδειες; Εάν ποτέ γίνει κυβέρνηση θα αποφασίσει αυτή για τον αριθμό των αδειών; Όπως έκανε ο κ. Ρουσόπουλος στον δικό του νόμο;..».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα