Δ.Παπαδημούλης: Όσοι παραβιάζουν τις κοινές αποφάσεις της ΕΕ πρέπει να υφίστανται κυρώσεις

Διεκδικούμε και προσπαθούμε η Ενωμένη Ευρώπη να εφαρμόσει επιτέλους τις αποφάσεις που έχει πάρει και η Τουρκία να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της» σημείωσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον Real Fm 97,8 αναφορικά με την επόμενη Σύνοδο Κορυφής.842ea67fe99a186efdfe5a88fdbc26f8

«Μέχρι τότε η μικρή και φτωχή Ελλάδα σώζει την τιμή μιας Ευρώπης που αρνείται, αποδεικνύεται ανίκανη να εφαρμόσει αποφάσεις που έχει πάρει από τον Σεπτέμβρη και μιας Τουρκίας η οποία στα χαρτιά συμφωνεί αλλά στην πράξη δεν τα κάνει» πρόσθεσε.

«Μονομερείς ενέργειες από χώρες μέλη της ΕΕ, έχουν στόχο τη μετατροπή της Ελλάδας σε έναν επιδοτούμενο καταυλισμό προσφύγων και αυτό δεν πρόκειται να το δεχτούμε» τόνισε.

Πρόσθεσε επίσης ότι «δεν μπορούμε να έχουμε Ευρώπη αλα καρτ. Όσοι παραβιάζουν τις κοινές αποφάσεις πρέπει να υφίστανται και κυρώσεις.»

Η κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι «η Ελλάδα έχει κερδίσει πάρα πολλούς πόντους στην εκτίμηση της πλειοψηφίας της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης και έχουμε διευρύνει τα ερείσματα μας και σε πολιτικό επίπεδο.»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα