Παπαδημούλης:Κυρώσεις για τις χώρες που δεν εφαρμόζουν το πρόγραμμα μετεγκατάστασης

κατάλογοςΕρώτηση προς την Κομισιόν αναφορικά με την αποτυχημένη, όπως αναφέρει, εφαρμογή του προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο κ. Παπαδημούλης, επικαλούμενος τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν, είχα αποφασιστεί 160.000 θέσεις μετεγκατάστασης προσφύγων και κατανεμηθεί αναλογικά τον περασμένο Σεπτέμβριο από τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ, όμως μόνο οι 937 έχουν καλυφθεί ενώ 159.063 θέσεις παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Ταυτόχρονα, οκτώ κράτη, δεν έχουν δεχθεί μέχρι στιγμής ούτε έναν πρόσφυγα, καθιστώντας την «κατάσταση ιδιαιτέρως ανησυχητική καθώς στην Ελλάδα, και σε πολύ μικρότερο βαθμό στην Ιταλία, έχουν εγκλωβιστεί δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες».

Με αφορμή τα παραπάνω, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτάει την Κομισιόν σχετικά με την επιτάχυνση της υλοποίησης του προγράμματος καθώς και για τον τρόπο που εκείνη σκοπεύει να καλύψει τις 6.000 θέσεις μέχρι τον Απρίλη και τις συνολικά 20.000 θέσεις μέχρι τον Μάιο.

Τέλος, ερωτάται η Κομισιόν αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του προγράμματος καθώς και για πιθανές κυρώσεις που εξετάζει για κράτη μέλη που δεν συμμορφώνονται με τις κοινές Ευρωπαϊκές αποφάσεις.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα