Παπαδημούλης:Επεκτατική και πολεμοχαρής η ρητορική Ερντογάν

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82-4Να αναλάβει πρωτοβουλίες «απέναντι στην τουρκική επεκτατικότητα» καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ερώτηση που κατέθεσε στην Κομισιόν με αφορμή τις «προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, με τις οποίες αμφισβητεί τη διεθνή Συνθήκη της Λωζάνης».

Όπως σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης, με νέες του δηλώσεις στον τουρκικό Τύπο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης -για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα- τονίζοντας ότι είναι ένα «έγγραφο» του οποίου το περιεχόμενο μπορεί να τεθεί «υπό συζήτηση» και πως η Τουρκία θα διεκδικήσει «κάτι καλύτερο».

«Η επεκτατική και πολεμοχαρής ρητορική του Τούρκου προέδρου, η αμφισβήτηση διεθνών συνθηκών, οι εμπρηστικές δηλώσεις στα ΜΜΕ, δημιουργούν συνθήκες αστάθειας και αβεβαιότητας, τορπιλίζοντας τις προσπάθειες που γίνονται από την Ε.Ε. στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και της συμφωνίας για το προσφυγικό, όσο και του ελληνοτουρκικού διαλόγου και της ανάπτυξης αμοιβαία επωφελών σχέσεων», υπογραμμίζει ο ευρωβουλευτής, καλώντας την Κομισιόν να πάρει θέση απέναντι στις παραπάνω δηλώσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα