Παπαγγελόπουλος:Ο πόλεμος κατά της διαφθοράς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση

papaggelopoulo«Ο πόλεμος κατά της διαφθοράς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά τον χαιρετισμό του σε ημερίδα, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε η ετήσια έκθεση της Γενικής Γραμματείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος επισήμανε ότι «το παλαιό σύστημα αντιστάθηκε και αντιστέκεται και παλεύει απεγνωσμένα να μπλοκάρει, σε όλους τους τομείς, τον αγώνα για εξυγίανση», αλλά διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης θα συνεχιστεί «με αμείωτη πυγμή». «Άλλες μάχες έχουν κερδηθεί άλλες όμως μένει να κερδηθούν», είπε, προσθέτοντας ότι «όσοι επιχειρούν να στοχοποιήσουν άδικα -και για ιδιοτελείς σκοπούς- δημόσια πρόσωπα, στοχοποιούνται τελικώς οι ίδιοι από την κοινωνία και βρίσκουν τον λαό απέναντί τους».

«Οι πολιτικοί όπως έλεγε και ο Φρανσουά Μιτεράν, είναι διαχείριση προσώπων και συμβόλων. Δύο σύμβολα με την κακή έννοια του όρου που έχουν δεσπόζουσα θέση το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα είναι τα ξίφη και τα πιστόλια. Κάποιοι εκπροσωπώντας τη διαπλοκή, ξιφουλκούν και κραδαίνουν τα σπαθιά τους, όχι μόνο κατά της κυβέρνησης, κάτι που είναι αναμενόμενο, αλλά και κατά θεσμών», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός για να προσθέσει: «Ματαιοπονούν. Τα ξίφη τους είναι στομωμένα, σκουριασμένα και ρυπαρά. Είναι εντελώς ακίνδυνα γι’ αυτούς για τους οποίους τα κραδαίνουν. Είναι όμως επικίνδυνα για τους ίδιους. Κινδυνεύουν να αυτοτραυματιστούν και να δηλητηριαστούν από τη σκουριά και του ρύπους του μίσους και της εμπάθειας τους».

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, τόνισε από την πλευρά της ότι υπάρχει πολύς δρόμος κατά της διαφθοράς, ενώ επισήμανε ότι η οριζόντια και κάθετη διαφθορά αποτελούν ένα σταυρόλεξο διαφθοράς που πρέπει να λυθεί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα