Παγώνει τα χρέη η ΔΕΗ

Η διοίκηση της ΔΕΗ καλεί τους 1.070.352 πελάτες της, που έχουν συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη 174.704.240 ευρώ, να εκμεταλλευτούν το νέο ευνοϊκό πρόγραμμα διακανονισμού, το οποίο προβλέπει «πάγωμα» μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2017 των χρεών και εφόσον είναι εμπρόθεσμοι στις πληρωμές των τρεχόντων λογαριασμών τους θα έχουν και έκπτωση 10%.

Ο μεγαλύτερος όγκος των οφειλετών της κατηγορίας του «500άρικου» δεν έχει διακανονίσει τους απλήρωτους λογαριασμούς και είτε δεν συμμετείχε στο πρόγραμμα των 36 δόσεων, είτε υπάχθηκε στη ρύθμιση, αλλά την έχασε, μη καταβάλλοντας κάποια μηνιαία ποσά. Για τη ΔΕΗ αυτοί οι καταναλωτές είναι ο μεγάλος… πονοκέφαλος, καθώς τα χρέη τους είναι υψηλά και αποτελούν μεγάλη πηγή άντλησης της ρευστότητας που έχει τόση ανάγκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 1.070.352 πελάτες της με συνολικές οφειλές 174.704.240 ευρώ δεν έχουν προχωρήσει σε καμία ρύθμιση.

Οι συγκεκριμένοι, λοιπόν, μπορούν σε εννέα μέρες από σήμερα, την 1η Φεβρουαρίου και μέχρι τις 30 Απριλίου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα διακανονισμού, το οποίο προβλέπει για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 500 ευρώ αναστολή πληρωμών τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και αν πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς που εκδίδονται να έχουν έκπτωση 10% επί της αξίας κατανάλωσης. Δηλαδή του σκέλους του λογαριασμού που αφορά στην τιμή της κιλοβατώρας. Οχι για το τμήμα των λεγόμενων ρυθμιζόμενων χρεώσεων (ΕΤΜΕΑΡ, χρεώσεις δικτύου και μεταφοράς, ΕΡΤ, δημοτικά τέλη κ.λπ.).

Έτσι τα 500 ευρώ οφειλής θα μείνουν «παγωμένα» και μπορούν να τα αποπληρώσουν στο τέλος της χρονιάς

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα