Πίστωση χρόνου για το Brexit ζήτησε η Μέι από Μέρκελ και Ολάντ

theresa-mayΗ Τερέζα Μέι ορκίστηκε κι επισήμως πρωθυπουργός της Βρετανίας, αναλαμβάνοντας τα ηνία της χώρας σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές της μεταπολεμικής της ιστορίας και καλείται να διαχειριστεί την απόφαση των Βρετανών για Brexit. Σε μια πρώτη κίνηση μετά την ανάληψη των νέων της καθηκόντων ζήτησε πίστωση χρόνου για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι ενημέρωσε την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ότι η κυβέρνησή της θα χρειαστεί χρόνο προτού ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Μέι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, καθώς και με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, λίγες ώρες αφότου αντικατέστησε στην πρωθυπουργία τον Ντέιβιντ Κάμερον.

«Σε όλες τις τηλεφωνικές της συνδιαλέξεις, η πρωθυπουργός τόνισε τη δέσμευσή της να εκπληρώσει τη βούληση του βρετανικού λαού να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε εκπρόσωπος της Μέι.

«Η πρωθυπουργός εξήγησε ότι θα χρειαστούμε λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε για τις διαπραγματεύσεις αυτές και εξέφρασε την ελπίδα της ότι θα διεξαχθούν με εποικοδομητικό και θετικό πνεύμα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα