Πάπας Φραγκίσκος:Μόνον ένα απεριόριστο έλεος μπορεί να μας σώσει

623fec23419f506295275e676359682f-696x419

Το δικό του μήνυμα για το Πάσχα, που γιορτάζεται σήμερα από την Καθολική εκκλησία, έδωσε ο προκαθήμενός της, πάπας Φραγκίσκος,όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο καθιερωμένο μήνυμά του «προς την Πόλη και τον Κόσμο» (Urbi et Orbi) ο ποντίφηκας αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα του Βελγίου, αλλά και στις επιθέσεις σε Τουρκία, Καμερούν, Νιγηρία και Ακτή Ελεφαντοστού, όπου η τρομοκρατία ως μία μορφή τυφλής και απάνθρωπης βίας, δε σταματά να σκορπά αίμα αθώων.

«Μόνον ένα απεριόριστο έλεος μπορεί να μας σώσει, την ώρα που ερχόμαστε αντιμέτωποι με το ηθικό βάραθρο της ανθρωπότητας, με τα κενά που ανοίγονται στις καρδιές και οι οποίες προκαλούν μίσος και θάνατο» πρόσθεσε ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους πιστούς κατά την ημέρα του καθολικού Πάσχα.

Παράλληλα, ευχήθηκε «να υπάρξουν δρόμοι ελπίδας για την αγαπητή Συρία, μια χώρα η οποία σπαράσσεται από μακρά ένοπλη σύγκρουση, με τη λυπηρή πομπή καταστροφών, θανάτου, περιφρόνηση του ανθρωπιστικού δικαίου και αποσύνθεση της πολιτισμένης συνύπαρξης».

Ακόμα προσευχήθηκε «υπέρ των συνομιλιών που βρίσκονται σε εξέλιξη», ώστε με την καλή θέληση και τη συνεργασία όλων «να μπορέσει να δρέψει, κανείς, καρπούς ειρήνης» και να οικοδομηθεί μια «κοινωνία της αδελφοσύνης».

«Χριστός Ανέστη! Η αγάπη κέρδισε το μίσος, η ζωή κέρδισε τον θάνατο, το φως νίκησε το σκοτάδι», έγραψε ο πάπας Φραγκίσκος στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα