Πάνω από 500 πρόσφυγες και μετανάστες εγκλωβισμένοι στην εθνική οδό

ethniki_25Το αδιαχώρητο επικράτησε για τρίτη συνεχή νύχτα στον Σταθμό Εφοδιασμού Αυτοκινήτων κοντά στη Σούρπη του Αλμυρού όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι περί τους 550 πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως από τη Συρία.

Οι πρόσφυγες βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στον προαύλιο χώρο υπό άθλιες συνθήκες διαμονής, ενώ ο δήμος Αλμυρού, η Μητρόπολη Δημητριάδος και εθελοντικές οργανώσεις, πασχίζουν για να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες με όποια μέσα και εφόδια διαθέτουν.

Σήμερα το πρωί πάνω από 550 πρόσφυγες ήταν στο ΣΕΑ Αλμυρού και η δημοτική αρχή Αλμυρού έστειλε τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου, την Κοινωνική Μέριμνα και τη “Βοήθεια στο Σπίτι” να συνδράμουν τους μετανάστες.

Ο δήμος Αλμυρού διέθεσε τα υλικά για 700 μερίδες φαγητό στην 111 Πτέρυγα Μάχης, η οποία μερίμνησε για την τροφοδοσία των προσφύγων.

Ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξέφρασε την αγανάκτησή του για την κατάσταση, αφού δεν είχε ενημερωθεί από κανέναν για να γίνουν οι απαραίτητες ετοιμασίες. Ο δήμος Αλμυρού δεν διαθέτει τις απαιτούμενες υποδομές φιλοξενίας, υποστήριξε και κατηγόρησε τους εμπλεκόμενους για μεγάλη προχειρότητα στη διαχείριση του θέματος.

Συνολικά στο ΣΕΑ Αλμυρού βρίσκονται 13 ακινητοποιημένα λεωφορεία. Χθες το απόγευμα έφτασε και η βοήθεια από τη νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, η οποία συγκέντρωσε επίσης τρόφιμα και τα μέλη της τα διένειμαν στους πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα