Πάντοαν:Η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα κλείσει

d753356671-610x330

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg,ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Πάντοαν,εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα κλείσει.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,ο κ.Πάντοαν δήλωσε,«Η κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται σταδιακά, η ελληνική κυβέρνηση ψήφισε σημαντικούς νόμους στη Βουλή»ενώ παράλληλα πρόσθεσε: «Υπάρχει ακόμη διαφωνία σε ορισμένες λεπτομέρειες, αλλά είμαι βέβαιος, υπό το φως της συνεδρίασης του Eurogroup αυτής της εβδομάδας, ότι θα γίνει πρόοδος και θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την πρώτη αξιολόγηση με την Ελλάδα».

Παράλληλα,ο Πάντοαν υπογράμμισε την ανησυχία του, ότι μία ψήφος της Βρετανίας για την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να εμπνεύσει και άλλες χώρες της ΕΕ να αποχωρήσουν από αυτή.

«Ανησυχώ πολύ για το Brexit, όχι μόνο για την άμεση ζημιά που μπορεί να επέλθει στη βρετανική και την ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και για το ότι αυτό μπορεί να ληφθεί ως παράδειγμα για την έξοδο άλλων χωρών από την Ευρώπη» δήλωσε.

«Μη ξεχνάμε ότι βλέπουμε μία εκτεταμένη δυσαρέσκεια για τις ευρωπαϊκές αξίες και στρατηγικές, επομένως το Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο επώδυνη αποδιάρθρωση της Ευρώπης» πρόσθεσε ο κ. Πάντοαν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα