Πάντοαν:Η ελληνική κυβέρνηση έκανε βήματα προόδου

padoan.medium

«Θεωρώ ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε βήματα προόδου» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, πριν εισέλθει στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες,όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, ο κ. Πάντοαν τόνισε ότι στην ελληνική Βουλή «εγκρίθηκαν σημαντικά μέτρα, τα οποία θα εκτιμηθούν αναλυτικά κατά τη σημερινή συνεδρίαση».

Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό, «η όλη γενικότερη στάση δείχνει ότι υιοθετείται μία ανοικτή προσέγγιση και σε ό,τι αφορά δυνατές επιλογές που αφορούν το θέμα του χρέους, ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι δεν συζητείται το ενδεχόμενο κουρέματος».

Ο κ. Πάντοαν πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση εξέτασε και το ενδεχόμενο να προβλεφθούν μέτρα που μπορούν να λειτουργήσουν ως εγγύηση για το μέλλον, τα οποία να εμπνέονται και από ανάλογα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί στην Ιταλία.

«Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη πριν από ό,τι είχε προβλεφθεί. Είναι μία καλή είδηση, ενώ η δεύτερη καλή είδηση είναι ότι οι αναγκαίοι πόροι για τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος αποδείχθηκαν πιο περιορισμένοι από τις αρχικές προβλέψεις» ολοκλήρωσε ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον οποίο υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία και στήριξη «με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα