Ο ISIS ανέλαβε την επίθεση στο γερμανικό τρένο

κλξλκξΤο Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με την οργάνωση, ισχυρίζεται ότι ο νεαρός δράστης της επίθεσης είναι ένας από τους «μαχητές» του.

«Ο δράστης της επίθεσης στη Γερμανία είναι ένας από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και πραγματοποίησε την επιχείρηση αυτή ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις για στόχευση των χωρών του συνασπισμού που πολεμά στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ» αναφέρει το Amaq.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιόακιμ Χέρμαν, ανακοίνωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ότι κατά τη διάρκεια έρευνας στο δωμάτιο που ζούσε ο 17χρονος βρέθηκε αυτοσχέδια σημαία του ISIS.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο νεαρός Αφγανός την ώρα της επίθεσης φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ», δηλαδή «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Ο 17χρονος, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, τραυμάτισε τέσσερα άτομα από το Χονγκ Κονγκ, δύο εκ των οποίων σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 62χρονο άνδρα, την 58χρονη σύζυγό του, την 27χρονη κόρη τους και τον 31 φίλο της κοπέλας. Ο 17χρονος γιος της οικογένειας που ταξίδευε μαζί τους δεν τραυματίστηκε.

Πηγή ανέφερε ότι ο πατέρας της οικογένειας και ο φίλος της 27χρονης προσπάθησαν να προστατεύσουν τους υπόλοιπους επιβάτες από την επίθεση του νεαρού Αφγανού.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας ανέφερε ότι ο 17χρονος Αφγανός, έμενε στην πόλη Όσενφουρτ και ήρθε στη Γερμανία ως ασυνόδευτος ανήλικος πρόσφυγας

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα