Ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση της Χ.Α. στον Χ. Ζεϊμπέκ

«Αξιοποιώντας πλήρως την παρακαταθήκη του ιδεολογικού τους προγόνου, Γ. Γκαίμπελς, οι βουλευτές του ναζιστικού μορφώματος επιτέθηκαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, εκστομίζοντας ύβρεις και ασύστολα ψεύδη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Αποτελεί ύψιστο δημοκρατικό καθήκον οι απόγονοι των συνεργατών των Ναζί που τολμούν να εμφανίζονται κραδαίνοντας αγκυλωτούς σταυρούς, να βρεθούν το συντομότερο δυνατό απομονωμένοι κοινωνικά και πολιτικά», προσθέτει.

Επεισόδιο προκάλεσε η Χ.Α εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χ.Ζεϊμπέκ

Επεισόδιο προκάλεσε η Χρυσή Αυγή εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που περιλαμβάνει και διάταξη για ισλαμικό τέμενος στην Αττική. Βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος επιτέθηκαν λεκτικά με βαριές εκφράσεις στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προέρχεται από τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

 

Την αρχή έκανε ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος ευχήθηκε στο Σώμα «χρόνια πολλά», με αφορμή την επέτειο της 4ης Αυγούστου και κατηγόρησε τον μουσουλμάνο βουλευτή ότι «πρόσφατα έκαψε την ελληνική σημαία». Τη σκυτάλη παρέλαβε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, που αποκάλεσε τον κ. Ζειμπέκ, αρχικά «φιλότουρκο» και στη συνέχεια «Τούρκο πράκτορα». «Θα φέρω φωτογραφίες, να δηλώσεις τώρα ότι δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη, αλλιώς είσαι Τούρκος», πρόσθεσε.

 

Ο Ζεϊμπέκ Χουσεϊν διέψευσε ότι έκαψε τη σημαία και τόνισε: «Οι γονείς μου πολέμησαν τον φασισμό στα βουνά της Αλβανίας». Στο επεισόδιο παρενέβη ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος κάλεσε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να «καθίσουν κάτω» και να βγουν από την αίθουσα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα