Ο Π.Καμμένος για τον εκλογικό νόμο μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα

φδφσδφΑμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό με θέμα τον εκλογικό νόμο και την αναθεώρηση του Συντάγματος,ο  ΥΕΘΑ και επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος,έκανε λόγο για αλλαγή της εφαρμογής του εκλογικού νομού προς ένα αναλογικότερο σύστημα,σημειώνοντας ότι οι ΑΝΕΛ επιθυμούν ψήφο από τα 17 και συμμετοχή και των ομογενών στις εκλογικές διαδικασίες.

Σχετικά με την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ σημείωσε πως πρέπει να γίνεται από τον ελληνικό λαό και με αυξημένες αρμοδιότητες. Ερωτηθείς για το πλαφόν του 3% για την είσοδο στη Βουλή, ο κ. Καμμένος είπε ότι «πρέπει να παραμείνει». «Είναι ένα θέμα που έχουν θέσει οι ΑΝΕΛ και θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει αυτό το όριο» τόνισε.

Για το θέμα του μπόνους, ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε πως «δεν μπορεί να παραμείνει με κανέναν τρόπο στους 50 βουλευτές», προσθέτοντας πως θα μπορούσε να μειωθεί αρκετά, ώστε «να μην προσβάλλει την αναλογικότητα της ψήφου, αλλά να δίνει τη δυνατότητα συνεργασιών».

Όπως είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, στην κυβέρνηση υπάρχει συμφωνία ότι πρέπει να είναι αναλογικότερο το σύστημα, ενώ τόνισε ότι περιμένουν να ακούσουν και τις απόψεις των άλλων κομμάτων, ασκώντας κριτική στη στάση της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι ΑΝΕΛ μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ αποδείξαμε ότι μπορούμε την εθνική συμφιλίωση να την κάνουμε πράξη. Μπορούμε μέσα από τις διαφορετικές απόψεις που έχει το κάθε κόμμα να συνθέσουμε. Αυτή η κυβέρνηση το απέδειξε αυτό. Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει και με άλλους πολιτικούς φορείς και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να υπάρει αντίδραση και ιδιαίτερα από την αξιωματική αντιπολίτευση».

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα