Ο Πρόεδρος της Βουλής παρέλαβε την Έκθεση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών

fgbΟ Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, συναντήθηκε σήμερα, με τον Πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) κ. Χρήστο Ζαμπίρα, ο οποίος του επέδωσε την ετήσια Έκθεση πεπραγμένων της Ανεξάρτητης Αρχής. Στη συνάντηση παρέστη και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Μιχαήλ Σακκάς.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

Ο κ. Ζαμπίρας, παραδίδοντας την Έκθεση, επεσήμανε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδώσουμε σήμερα στον κ. Πρόεδρο της Βουλής την Έκθεση πεπραγμένων της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών για το 2015. Θεωρούμε ότι έγινε ένα σημαντικό έργο παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν μέσα στη χρονιά και αυτό αποτυπώνεται στην Έκθεση.

Ελπίζουμε ότι καλύτερες συνθήκες θα επικρατήσουν μέσα στο 2016 και το έργο της Αρχής θα είναι πλουσιότερο και αποτελεσματικότερο. Αυτό το ευχόμαστε και το προσπαθούμε και πιστεύω ότι ο Πρόεδρος της Βουλής θα συμβάλλει κι αυτός με τη δική του δύναμη προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Βούτσης, παραλαμβάνοντας την Έκθεση, τόνισε: «Η διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών είναι ένας τομέας στον οποίο ο σύγχρονος πολιτισμός, ο σύγχρονος άνθρωπος, αλλά και η κοινωνία μας δοκιμάζονται πολλαπλά και καλό είναι να υπάρχει για όλους ένα ρεαλιστικό αίσθημα ασφάλειας και εξασφάλισης της δημοκρατικής λειτουργίας της κοινωνίας μας.

Αυτές είναι οι αρχές που διέπουν τη λειτουργία των εξαιρετικών στελεχών που πρόσφατα και με απόφαση της Βουλής, έχουν τοποθετηθεί σε αυτή την κρίσιμη Ανεξάρτητη Αρχή. Σύντομα θα οριστεί η ημερομηνία προκειμένου να παραστείτε και στη σχετική συζήτηση που θα γίνει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα