Ο Ν.Βούτσης διαλύει τις στρατιές “ημετέρων” υπαλλήλων στη Βουλή

Σαρωτικές αλλαγές στη Βουλή από τον Νίκο Βούτση που  στοχεύει,μεταξύ άλλων, στη διάλυση της στρατιάς ημετέρων-μετακλητών υπαλλήλων.Σειρά αλλαγών στον Κανονισμό της Βουλής προανήγγειλε σταδιακά τους επόμενους μήνες, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Το τμήμα Α του κανονισμού που τροποποιείται  αναφέρεται στη διαδικασία επί των διαδικασιών,ενώ όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης, με την τροποποίηση του μέρους Β του κανονισμού επιδιώκεται ιδίως μείωση των μετακλητών υπαλλήλων και εξοικονόμηση χώρων εντός του βουλευτηρίου, που είναι απαραίτητη για την εύρυθμη διεξαγωγή του κοινοβουλευτικού έργου, μέσω της μετεγκατάστασης των πρώην προέδρων της βουλής σε κτίρια εκτός του βουλευτηρίου.

Σκοπός του νέου προέδρου είναι ο εξορθολογισμός του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων -ειδικά αυτών που διατίθενται σε πρώην πολιτικούς-, η μείωση της στρατιάς των αστυνομικών για την προστασία αξιωματούχων κοινοβουλευτικών κομμάτων -πρώην και νυν-, αλλά και η αξιολόγηση των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, ο κ.Βούτσης επιδιώκει την περιστολή των αποδοχών των βουλευτών. Συγκεκριμένα επίκειται περικοπή 10% ή κατά 570 ευρώ της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης, ενοποίηση όλων των επιδομάτων και φορολόγηση όλου του ποσού που παίρνει στο χέρι ένας βουλευτής. Κατά μέσο όρο, το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 7.000-7.500 ευρώ το μήνα και φορολογείται μόνο το 25%.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα