Ο Νοβότνι(ΕΚΤ) δείχνει την πόρτα εξόδου στο ΔΝΤ;

The illuminated euro sign is seen in front of the headquarters of the European Central Bank (ECB) in Frankfurt April 5, 2011. REUTERS/Kai Pfaffenbach

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Έβαλντ Νοβότνι,δήλωσε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δεν είναι απαραίτητο για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας.

Ο ίδιος μάλιστα,στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse επανέλαβε κάτι παρόμοιο, λέγοντας ότι «μιλώντας με οικονομικούς όρους, το ΔΝΤ δεν είναι πλέον αναγκαίο για τη σταθεροποίηση της οικονομίας της Ελλάδας. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να το λύσουν μόνοι τους» τόνισε.

Παράλληλα,αναφερόμενος στο θέμα του χρέους, ο κ. Νοβότνι υπογράμμισε πως ένα «κούρεμα» δεν θα βοηθούσε με κάποιο τρόπο. «Η Ελλάδα έχει κάνει μαζική πρόοδο» στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων, συμπλήρωσε.

Ο κ. Νοβότνι αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει τη διαρροή της συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου – όπου αποτυπώνονται οι διαφορές μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και του Ταμείου – σημειώνοντας ότι δεν γνωρίζουμε καν αν το κείμενο που δημοσίευσαν τα WikiLeaks είναι αυθεντικό.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα